Tevékenységeink

 

A Roll Natural Egyesület missziója, hogy közelebb hozza az embereket a természethez, és tegye ezt többek között úgy, hogy már a legkisebbeket is megismerteti az élővilág számos csodájával és a fogyatékkal élő személyeknek akadálymentes túrákat szervez. Programjaink és szolgáltatásaink ezért számos területet lefednek. 

Környezeti nevelés

Szakképzett munkatársaink környezeti neveléseket is tartanak óvodások, általános iskolások és gimnazisták számára. Célunk, hogy felhívjuk a gyerekek és diákok figyelmét a környezetvédelem és a fenntartható életmód fontosságára, valamint hogy megteremtsük az egyensúlyt a saját testük külső és belső környezete között. 

Programunk interaktív előadások és játékok révén olyan szemléletformálási módszerekre épül, amelyeknek köszönhetően a mindennapokban is hasznosítható tudással vértezzük fel a gyerekeket. A környezeti nevelés során rávilágítunk az olyan apró összefüggésekre, mint amilyen az egészségünk károsodása, az élővilág elpusztulása a természet kizsákmányolásának következtében.

Hisszük, hogy ha mi magunk, egyenként teszünk a környezetünkért és a saját egészségünkért, akár globálisan is pozitív változásokat érhetünk el. Programunkkal közösen óvhatjuk a Földet, a közvetlen környezetünket, integrálva saját egészségünket is.

Ár: 5.000 Ft/alkalom (pályázati támogatákor ingyenes!)
Egy alkalom: 45-90 perc

Hálásan köszönjük, ha már csekély mértékű anyagi támogatással is hozzájárulsz programjaink és munkánk költségeihez (útiköltség, személyi és eszközigény). Köszönjük, hogy segítesz nekünk.

 

Szekeres Tímea – környezeti nevelő és gyógypedagógusi asszisztens
Szilágyi Adrienn – biológus
Mogyorósy Marietta (Wilderness Walks – Ahol a Vadak járnak) – tájépítész (természetvédelem, tájtervezés, vidékfejlesztés); részvételi-séta vezető, természetkapcsolat-facilitátor, tréner, oktató (Ökopszichológiai Intézet és Ökopszichológiai Egyesület); Magyar Biológiai Társaság tagja; környezeti nevelő
Fábián Andrea – Edző, masszőr, táplálkozás- és életmódtanácsadó, a Fitness Hero vezetője

 1.  Légy Te is Őrző: Biológiai sokszínűség
  – Érdekességek és fontos tudnivalók egyes hazai állatokról
  – Élőhelyismeret és élőhelyvédelem
  – Helyes emberi viselkedés a természettel szemben

 2.  Légy Te a Változás! /Sok kicsi sokra megy!: Éghajlatváltozás/üvegházhatás
  – Összefüggések az éghajlatváltozások és az emberi életmód között
  – Éghajlati változásból fakadó károk
  – Mit tehet az ember a klímakrízis csökkentése érdekében?
 3.  Helyettesíts okosan!: Természeti erőforrások
  – Megújuló és nem megújuló energiák megkülönböztetése
  – Megújuló energiák a mindennapokban
  – Megújuló energiák előnyei és hátrányai

 4.  Tégy a szebb, élhetőbb környezetért! (1): Levegő-, víz- talajszennyezettség
  – Szennyezések felismerése a környezetünkben
  – Amire fontos oda figyelnünk a természetes élőhelyek fenntartása érdekében

 5.  Tégy a szebb, élhetőbb környezetért! (2): Fény- és zajszennyezettség
  – Fény és zaj típusai
  – Fény és zaj káros hatásai az élővilágra és ránk nézve
  – Szennyezés és károk visszaszorítása a mindennapokban

 6.  Szelektálj célszerűen!: hulladékgazdálkodás
  – Mit okoz a hulladékszennyezés a természetben?
  – Miként válogassuk szét a szemetet?
  – Milyen hulladékmentes alternatívák léteznek?

 7.  Légy testtudatos!: Egészségmegőrzés alapjai
  – Egészséges táplálkozás
  – Mozgásfejlesztés
  – Érzékszervek működése
  – Egészséges életmód
  – Népbetegségek
 • Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém
 • Carl Rogers Személyközpontú Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
 • Eötvös József Általános Iskola, Budapest
 • Gölner Mária Regionális Waldorf Gimnázium, Budapest
 • Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Veszprém
 • Hermann Otto Általános Iskola, Budapest
 • Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Veszprém
 • Hunyadi János Általános Iskola, Budapest
 • Kossut Lajos Általános Iskola, Veszprém
 • Kossuth Lajos Általános Iskola, Veszprém
 • Németvölgyi Általános Iskola, Budapest
 • Pannonhalmi Általános Iskola, Budapest
 • Rózsaúti Általános Iskola, Veszprém
 • Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, Budapest
 • Tomori Pál Általános Iskola Budapest
 • Újbudai Alma Mater Általános Iskola, Budapest
 • Vetési Albert Gimnázium, Veszprém
 • Vizafogó Általános Iskola, Budapest

Megrendeléshez kattints IDE

Workshop

Szakembereink workshopot is tartanak, ami lehetővé teszi, hogy a környezeti nevelések ne csak az óvodás és iskolás gyerekek számára legyenek elérhetőek, hanem az egész család számára. Ugyanis, ezeken a foglalkozásokon a 30-45 perces környezeti nevelések 1,5 interaktív előadásokká bővülnek, ahol sokkal jobban elmélyülhetünk egy-egy környezetvédelmi vagy egészségmegőrző témakörben. Az előadás mellet a legkisebbeknek számtalan lehetőség nyílik a környezeti nevelés játékaink, kézműves foglalkozásaink kipróbálására. Ha ennél tovább mennél, akkor a workshopunk arra is ad lehetőséget, hogy a fenttartható, környezettudatos életmódot már ma hazavidd otthonodba. Ökopiacunkon több olyan terméket is találhatsz, amivel elősegítheted a saját környezettudatos életed kialakítását.

Várunk szeretettel az egész családdal!

Milyen foglalkozásokra számíthatsz?

 • Interaktív előadás valamely környezeti nevelés vagy egészségmegőrző témában: 1,5 órás előadás keretén belül gyakorlati példák segítségével feltárjuk a környezetdegradációink okát és annak káros következményeit, valamint együtt megoldásokat keresünk ezekre a problémákra.
 • Kézműves foglalkozások: A családok és a gyerekek számára környezeti nevelés játékokat és kézműves foglalkozásokat nyújtunk, aminek a keretein belül környezetbarát technikákat tanulhattok meg, amit könnyen beépíthettek a minden napi életetekbe ezzel fejlesztve a gyerekek környezettudatosságát.
 • Ökopiac: Egyesületünk konkrét ökotermékeket kínál, amelyekkel könnyebben kialakíthatod otthonodban a fenntartható és egészségesebb életmódot. A termékeket adományért cserébe viheted haza.

Kiknek ajánljuk?

 • Óvodáknak, iskoláknak
 • Családoknak
 • Közösségeknek, csoportoknak
 • Fiatal felnőtteknek, időseknek

Előadók:

Szilágyi Adrienn – biológus
Mogyórosy Marietta – (Wilderness Walks – Ahol a Vadak járnak) – tájépítész (természetvédelem, tájtervezés, vidékfejlesztés); részvételi-séta vezető, természetkapcsolat-facilitátor, tréner, oktató (Ökopszichológiai Intézet és Ökopszichológiai Egyesület); Magyar Biológiai Társaság tagja; környezeti nevelő

Tegyünk együtt az élhető jövőért!

Ára: 15.000 FT (pályázati támogatáskor csak 1.000 Ft/fő!) 
  

Megrendeléshez kattints IDE

Korrepetálás

Korrepetálunk, hogy a tanulás könnyebb és egyszerűbb legyen!

Az RN óra célja, hogy segítsünk a gyerekek, illetve a fiatal felnőttek tanulásában. Éppen ezért általános és középiskolások, illetve főiskolások és egyetemi hallgatók korrepetálását, vizsgafelkészítését vállaljuk környezetismeretből és a biológia tantárgy széles skáláján.

Egy alkalom: 60 perc
Ár: 4.000 Ft/alkalom (egyesületi tagok számára 2500Ft/alaklom)
Az órák típusa: személyes vagy online 

Tantárgyak, amikből kérheted a korepetálást:

 • környezetismeret 3.-6. osztály
 • biológia 7.-12. osztály
 • sejtbiológia
 • ökológia
 • élőhelyismeret
 • állat és növénytan
 • immunolúgia
 • szövettan
 • etológia
 • evolúciótan
 • stb.

Ha javítanál a jegyeiden, vagy érettségire készülsz biológiából, esetleg vizsga vagy ZH-előtt állsz, keress minket bátran.

Szilágyi Adrienn -biológus

Mogyorósy Marietta – (Wilderness Walks – Ahol a Vadak járnak) – tájépítész (természetvédelem, tájtervezés, vidékfejlesztés); részvételi-séta vezető, természetkapcsolat-facilitátor, tréner, oktató (Ökopszichológiai Intézet és Ökopszichológiai Egyesület); Magyar Biológiai Társaság tagja; környezeti nevelő

Megrendeléshez kattints IDE

Vezetett túrák

Hiszed vagy sem, a mi kis szép hazánk olyan szerencsés helyzetben van, hogy számos, nemzetközi szinten is ritkaságnak számító természeti értékkel rendelkezik. Sokszor nem is hinnénk, hogy milyen különleges természeti képződmények, állatok vagy növények osztoznak itt velünk. Olyan élőhelytípusok, növény- és állatfajok sokasága található meg hazánkban, melyek teljesen egyedülállóak a világon.

Legyen szó bármely évszakról, mennyei érzés a szürke hétköznapokat magunk mögött hagyva, teljes életnagyságban látni és részeseivé válni ezeknek a természeti csodáknak. Vezetett túráink során az ország legszebb tájai, természeti csodái tárulnak fel előttünk, és nemegyszer eljutunk az érintetlen természet legeldugottabb bioszféra-rezervátumaiba is.

Egy túrázás a természetben mozgássérültként vagy látássérültként nem éppen a legkönnyebb feladat, de egyáltalán nem egy lehetetlen vállalkozás. Éppen ezért mi nagy hangsúlyt fektetünk az akadálymenteségre, és a családias, odafigyelő környezetre egyaránt. Ennek tudatában közösen fedezzük fel országunk szépségeit, közben együtt szórakozunk, és ami talán a legfontosabb, hogy egymáshoz alkalmazkodva odafigyelünk mindenkire, így egy sokszínű, integrált túracsapatként alkotunk egy természetbarát közösséget. Az ép és fogyatékossággal élő résztvevők egyaránt megtapasztalhatják, környezetünk varázslatos világát.

Összegezve a vezetett túráink során a legjobb lehetőséget nyújtják arra, hogy feltöltődjünk, közös élményeket gyűjtsünk, vagy akár széleskörű ismeretekkel gazdagodjunk hazánk természeti értékeiről, az itt élő állatokról és növényekről egyaránt. Átélhetjük élőben azt, amiket egy dokumentumfilmben látunk, vagy a természetbúvár portálok címlapjain olvasunk, vagy akár azt, amiről a tankönyvek írnak! Mindeközben a friss levegőn vagyunk, mozgunk, jókat szórakozunk, és együtt nevetünk.
Egy jól sikerült alkalom után pedig felbecsülhetetlen öröm számunkra, ha a részvevők kérdezik, hogy mikor és hova lesz a következő túra, kirándulás.

A legnépszerűbb kirándulási helyszíneink a teljesség igénye nélkül:
• Hortobágyi Nemzeti Park
• Balaton-felvidéki Nemzeti Park
• Kiskunsági Nemzeti Park
Kulturális barangolá

Ára: 3.000 Ft/fő
Egyesületi tagoknak ingyenes (+ közös útiköltség)  

Jelentkezéshez kattints IDE

Kulturális programok

Magyarország természeti értékei mellett kiemelkedő kultúrtörténeti értékekkel is rendelkezik, többek között nagyon szép kastélyokkal, várakkal/várromokkal, templomokkal, műemlék-jellegű lakóházakkal, illetve ipari műemlékekkel egyaránt. 

Az UNESCO Világörökség listájára is számos hazai kulturális értékünk felkerült, többek között az Andrássy út a Hősök terével, a budai várnegyed, a pannonhalmi apátság, a pécsi ókeresztény sírkamrák és így tovább.

Tárlatvezetés vagy egyéb kulturális programok során együtt fedezzük fel hazánk eme kulturális gyöngyszemeit. Magasan képzett, tapasztalt szakvezetőink számtalan kalandos történetet, apró kis titkot árulnak el közben, a vezetésükkel pedig különféle múzeumokba, képtárakba, galériákba is eljutunk.

Akadálymentes útjaink során mindent megcsodálunk a kültéri szobroktól kezdve a romantikus, rejtett kis utcákig, miközben segítjük egymást és rengeteget kacagunk.

Gurulj velünk te is, töltődj fel közösségünk erejével, éld át velünk ezeket a fantasztikus élményeket.

A legnépszerűbb kulturális célpontjaink a teljesség igénye nélkül:

 • Szentendre
 • Szépművészeti Múzeum
 • Dinnyés Várpark és Skanzen

Ára: 3.000 Ft/fő
Egyesületi tagoknak ingyenes (+ közös útiköltség)  

Jelentkezéshez kattints IDE

Roll Natural piac

Szeretnénk ha a környezettudatos, fenntartható és hulladékmentes életmódot még több ember gyakorolná. Éppen ezért az Roll Natural piac célja, hogy általa az elméleti tudást mindennapi gyakorlattá formáljuk és a megszokott, kényelemből vásárolt termékek helyett valami újat, egészségeset és fenntarthatót kínáljunk. Termékeink között számos, a hétköznapi élethez szükséges eszköz megtalálható.

Minden egyes vásárlásoddal az egyesület munkáját támogatod. 
Köszönjük!

Helyileg megtalálsz minket a Veszprémi Vásárcsarnokban (8200. Veszprém Jutasi út 1.). 
Kedden: 10:00-14:00 
Pénteken: 9:00-14:00
Figyelem: kövesd az eseményeket aa fb oldalunkon, mert a változtatás jogát fenntartjuk!

Ha online vásárolnál inkább, akkor kattints IDE.

Milyen témákban találsz nálunk termékeket?

 • háztartás
 • takarítás
 • mosás
 • szépségápolás
 • kiegészítők

A Roll Natural piac külső rendezvényekre is kitelepül, ezért ha szeretnéd, hogy a te rendezvényeden is jelen legyünk játékos környezeti neveléssel kísért ökopiacunkkal, írj nekünk.

A Roll Natural Egyesület 2022 februárjában elnyerte a Zöld Minősítés Ökotudatossági Díjat.

A megrendeléshez kattints IDE

Környezetnevelés megrendelőlap

Vezetett túra jelentkezés

Tárlatvezetés megrendelőlap

Ökopiac megrendelőlap

HÉT
KEDD
SZE
CSÜT
PÉN
SZO
VAS
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Események május -ban

1st

Nem található esemény
Események május -ban

2nd

Nem található esemény
Események május -ban

3rd

Nem található esemény
Események május -ban

4th

Nem található esemény
Események május -ban

5th

Nem található esemény
Események május -ban

6th

Nem található esemény
Események május -ban

7th

Nem található esemény
Események május -ban

8th

Nem található esemény
Események május -ban

9th

Nem található esemény
Események május -ban

10th

Nem található esemény
Események május -ban

11th

Nem található esemény
Események május -ban

12th

Nem található esemény
Események május -ban

13th

Események május -ban

14th

Nem található esemény
Események május -ban

15th

Események május -ban

16th

Nem található esemény
Események május -ban

17th

Nem található esemény
Események május -ban

18th

Nem található esemény
Események május -ban

19th

Nem található esemény
Események május -ban

20th

Nem található esemény
Események május -ban

21st

Nem található esemény
Események május -ban

22nd

Nem található esemény
Események május -ban

23rd

Nem található esemény
Események május -ban

24th

Események május -ban

25th

Nem található esemény
Események május -ban

26th

Nem található esemény
Események május -ban

27th

Nem található esemény
Események május -ban

28th

Nem található esemény
Események május -ban

29th

Nem található esemény
Események május -ban

30th

Nem található esemény
Események május -ban

31st

Nem található esemény
Megszakítás