Tevékenységeink

 

A Roll Natural Egyesület missziója, hogy közelebb hozza az embereket a természethez, és tegye ezt többek között úgy, hogy már a legkisebbeket is megismerteti az élővilág számos csodájával és a fogyatékkal élő személyeknek akadálymentes túrákat szervez. Programjaink és szolgáltatásaink ezért számos területet lefednek. 

Környezeti nevelés

Szakképzett munkatársaink környezeti neveléseket is tartanak óvodások, általános iskolások és gimnazisták számára. Célunk, hogy felhívjuk a gyerekek és diákok figyelmét a környezetvédelem és a fenntartható életmód fontosságára, valamint hogy megteremtsük az egyensúlyt a saját testük külső és belső környezete között. 

Programunk interaktív előadások és játékok révén olyan szemléletformálási módszerekre épül, amelyeknek köszönhetően a mindennapokban is hasznosítható tudással vértezzük fel a gyerekeket. A környezeti nevelés során rávilágítunk az olyan apró összefüggésekre, mint amilyen az egészségünk károsodása, az élővilág elpusztulása a természet kizsákmányolásának következtében.

Hisszük, hogy ha mi magunk, egyenként teszünk a környezetünkért és a saját egészségünkért, akár globálisan is pozitív változásokat érhetünk el. Programunkkal közösen óvhatjuk a Földet, a közvetlen környezetünket, integrálva saját egészségünket is.

Ára: 15.000 ft

Hálásan köszönjük, ha már csekély mértékű anyagi támogatással is hozzájárulsz programjaink és munkánk költségeihez (útiköltség, személyi és eszközigény). Köszönjük, hogy segítesz nekünk.

 

Szekeres Tímea – környezeti nevelő és gyógypedagógusi asszisztens
Szilágyi Adrienn – biológus
Mogyorósy Marietta (Wilderness Walks – Ahol a Vadak járnak) – tájépítész (természetvédelem, tájtervezés, vidékfejlesztés); részvételi-séta vezető, természetkapcsolat-facilitátor, tréner, oktató (Ökopszichológiai Intézet és Ökopszichológiai Egyesület); Magyar Biológiai Társaság tagja; környezeti nevelő

 1.  Légy Te is Őrző: Biológiai sokszínűség
  – Érdekességek és fontos tudnivalók egyes hazai állatokról
  – Élőhelyismeret és élőhelyvédelem
  – Helyes emberi viselkedés a természettel szemben

 2.  Légy Te a Változás! /Sok kicsi sokra megy!: Éghajlatváltozás/üvegházhatás
  – Összefüggések az éghajlatváltozások és az emberi életmód között
  – Éghajlati változásból fakadó károk
  – Mit tehet az ember a klímakrízis csökkentése érdekében?

 3.  Helyettesíts okosan!: Természeti erőforrások
  – Megújuló és nem megújuló energiák megkülönböztetése
  – Megújuló energiák a mindennapokban
  – Megújuló energiák előnyei és hátrányai

 4.  Tégy a szebb, élhetőbb környezetért! (1): Levegő-, víz- talajszennyezettség
  – Szennyezések felismerése a környezetünkben
  – Amire fontos oda figyelnünk a természetes élőhelyek fenntartása érdekében

 5.  Tégy a szebb, élhetőbb környezetért! (2): Fény- és zajszennyezettség
  – Fény és zaj típusai
  – Fény és zaj káros hatásai az élővilágra és ránk nézve
  – Szennyezés és károk visszaszorítása a mindennapokban

 6.  Szelektálj célszerűen!: hulladékgazdálkodás
  – Mit okoz a hulladékszennyezés a természetben?
  – Miként válogassuk szét a szemetet?
  – Milyen hulladékmentes alternatívák léteznek?

 7.  Légy testtudatos!: Mi az a testtudatosság, ergonómia, népbetegségek és prevenció
  – Az emberi szervezet
  – Testünk hormonális felépítése és működése
  – Betegségek
  – Egészséges életmód
 • Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém
 • Carl Rogers Személyközpontú Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
 • Eötvös József Általános Iskola, Budapest
 • Gölner Mária Regionális Waldorf Gimnázium, Budapest
 • Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Veszprém
 • Hermann Otto Általános Iskola, Budapest
 • Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Veszprém
 • Hunyadi János Általános Iskola, Budapest
 • Kossut Lajos Általános Iskola, Veszprém
 • Kossuth Lajos Általános Iskola, Veszprém
 • Németvölgyi Általános Iskola, Budapest
 • Pannonhalmi Általános Iskola, Budapest
 • Rózsaúti Általános Iskola, Veszprém
 • Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, Budapest
 • Tomori Pál Általános Iskola Budapest
 • Újbudai Alma Mater Általános Iskola, Budapest
 • Vetési Albert Gimnázium, Veszprém
 • Vizafogó Általános Iskola, Budapest

Megrendeléshez kattints IDE

Workshop

Szakembereink workshopot is tartanak, ami lehetővé teszi, hogy a környezeti nevelések ne csak az óvodás és iskolás gyerekek számára legyenek elérhetőek, hanem az egész család számára. Ugyanis, ezeken a foglalkozásokon a 30-45 perces környezeti nevelések 1,5 interaktív előadásokká bővülnek, ahol sokkal jobban elmélyülhetünk egy-egy környezetvédelmi témakörben. Az előadás mellet a legkisebbeknek számtalan lehetőség nyílik a környezeti nevelés játékaink, kézműves foglalkozásaink kipróbálására. Ha ennél tovább mennél, akkor a workshopunk arra is ad lehetőséget, hogy a fenttartható, környezettudatos életmódot már ma hazavidd otthonodba. Ökopiacunkon több olyan terméket is találhatsz, amivel elősegítheted a saját környezettudatos életed kialakítását.

Várunk szeretettel az egész családdal!

Milyen foglalkozásokra számíthatsz?

 • Interaktív előadás valamely környezeti nevelés témában: 1,5 órás előadás keretén belül gyakorlati példák segítségével feltárjuk a környezetdegradációink okát és annak káros következményeit, valamint együtt megoldásokat keresünk ezekre a problémákra.
 • Kézműves foglalkozások: A családok és a gyerekek számára környezeti nevelés játékokat és kézműves foglalkozásokat nyújtunk, aminek a keretein belül környezetbarát technikákat tanulhattok meg, amit könnyen beépíthettek a minden napi életetekbe ezzel fejlesztve a gyerekek környezettudatosságát.
 • Ökopiac: Egyesületünk konkrét ökotermékeket kínál, amelyekkel könnyebben kialakíthatod otthonodban a fenntartható és egészségesebb életmódot. A termékeket adományért cserébe viheted haza.

Kiknek ajánljuk?

 • Óvodáknak, iskoláknak
 • Családoknak
 • Közösségeknek, csoportoknak

Előadók:

Szilágyi Adrienn – biológus
Mogyórosy Marietta – (Wilderness Walks – Ahol a Vadak járnak) – tájépítész (természetvédelem, tájtervezés, vidékfejlesztés); részvételi-séta vezető, természetkapcsolat-facilitátor, tréner, oktató (Ökopszichológiai Intézet és Ökopszichológiai Egyesület); Magyar Biológiai Társaság tagja; környezeti nevelő

Tegyünk együtt az élhető jövőért!

Ára: 30.000 FT (Támogatáson és pályázaton kívül) 
  

Vezetett túrák

Hazánk számos, nemzetközi szinten is ritkaságnak számító természeti értékkel rendelkezik. Sokszor nem is hinnénk, hogy milyen különleges képződmények (bazalt vulkánok, barlangok, tavak, források), állatok vagy növények találhatók a környezetünkben. Olyan élőhelytípusokkal, növény- és állatfajok sokaságával is büszkélkedhetünk, amelyek teljesen egyedülállóak a világon (mocsár-, láperdők,
Tiszafa, aranysakál). 

Voltunk már a Hortobágyi Nemzeti Parkban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban és a Kiskunsági Nemzeti Parkban is, de a listánkon még rengeteg helyszín szerepel.

Vezetett túráink során– miközben túravezetőnk mesél az adott élőhely növény és állatfajairól, lakott területen pedig a helyi kultúráról – az ország legszebb tájai, természeti csodái tárulnak fel előttünk. Nem egyszer eljutunk az érintetlen természet legeldugottabb bioszféra-rezervátumaiba is.

Mozgássérültként vagy látássérültként ez persze nem a legkönnyebb feladat, de a mi példánk is mutatja, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt az akadálymentességre, a családias, odafigyelő környezetre. 

Ennek tudatában közösen fedezzük fel országunk szépségeit, közben együtt ismerjük meg a természet csodáit, szórakozunk, és ami talán a legfontosabb, hogy egymáshoz alkalmazkodva odafigyelünk mindenkire. Az ép és fogyatékkal élő résztvevők így egyaránt megtapasztalhatják környezetünk varázslatos világát.

Vezetett túráink a legjobb lehetőséget nyújtják arra, hogy közelebbről megismerjük a körülöttünk lévő élőhelyek, növények és állatok sokaságát, azok csodáit és elinduljunk együtt egy úton, ami ezek a csodák megőrzéséért szolgál. Átélhetjük élőben azt, amit egy dokumentumfilmben látunk vagy a természetbúvár portálok címlapjain, illetve a tankönyvekben olvasunk. Nem beszélve a friss levegőről,
mozgásról és a rengeteg nevetésről.

Felbecsülhetetlen öröm számunkra, hogy a részvevők utána mindig csak azt kérdezik: Hová és megyünk a következő alkalommal?

Ára: 15.000 Ft 
Egyesületi tagoknak ingyenes (+ közös útiköltség) 

 

Jelentkezéshez kattints IDE

Kulturális programok

Magyarország természeti értékei mellett kiemelkedő kultúrtörténeti értékekkel is rendelkezik, többek között nagyon szép kastélyokkal, várakkal/várromokkal, templomokkal, műemlék-jellegű lakóházakkal, illetve ipari műemlékekkel egyaránt. 

Az UNESCO Világörökség listájára is számos hazai kulturális értékünk felkerült, többek között az Andrássy út a Hősök terével, a budai várnegyed, a pannonhalmi apátság, a pécsi ókeresztény sírkamrák és így tovább.

Tárlatvezetés vagy egyéb kulturális programok során együtt fedezzük fel hazánk eme kulturális gyöngyszemeit. Magasan képzett, tapasztalt szakvezetőink számtalan kalandos történetet, apró kis titkot árulnak el közben, a vezetésükkel pedig különféle múzeumokba, képtárakba, galériákba is eljutunk.

Akadálymentes útjaink során mindent megcsodálunk a kültéri szobroktól kezdve a romantikus, rejtett kis utcákig, miközben segítjük egymást és rengeteget kacagunk.

Gurulj velünk te is, töltődj fel közösségünk erejével, éld át velünk ezeket a fantasztikus élményeket.

A legnépszerűbb kulturális célpontjaink a teljesség igénye nélkül:

 • Szentendre
 • Szépművészeti Múzeum
 • Dinnyés Várpark és Skanzen

Ára: 15.000 Ft 
Egyesületi tagoknak ingyenes (+ közös útiköltség)  

Jelentkezéshez kattints IDE

Roll Natural piac

Szeretnénk ha a környezettudatos, fenntartható és hulladékmentes életmódot még több ember gyakorolná. Éppen ezért az Roll Natural piac célja, hogy általa az elméleti tudást mindennapi gyakorlattá formáljuk és a megszokott, kényelemből vásárolt termékek helyett valami újat, egészségeset és fenntarthatót kínáljunk. Termékeink között számos, a hétköznapi élethez szükséges eszköz megtalálható.

A Roll Natural piac külső rendezvényekre is kitelepül, ezért ha szeretnéd, hogy a te rendezvényeden is jelen legyünk játékos környezeti neveléssel kísért ökopiacunkkal, írj nekünk.

Milyen témákban találsz nálunk termékeket?

 • háztartás
 • takarítás
 • mosás
 • szépségápolás
 • kiegészítők

A Roll Natural Egyesület 2022 februárjában elnyerte a Zöld Minősítés Ökotudatossági Díjat.

A megrendeléshez kattints IDE

Környezetnevelés megrendelőlap

Vezetett túra jelentkezés

Tárlatvezetés megrendelőlap

Ökopiac megrendelőlap

november 2023

HÉT
KEDD
SZE
CSÜT
PÉN
SZO
VAS
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
Események november -ban

1st

Nem található esemény
Események november -ban

2nd

Nem található esemény
Események november -ban

3rd

Nem található esemény
Események november -ban

4th

Nem található esemény
Események november -ban

5th

Nem található esemény
Események november -ban

6th

Nem található esemény
Események november -ban

7th

Nem található esemény
Események november -ban

8th

Nem található esemény
Események november -ban

9th

Nem található esemény
Események november -ban

10th

Nem található esemény
Események november -ban

11th

Nem található esemény
Események november -ban

12th

Nem található esemény
Események november -ban

13th

Nem található esemény
Események november -ban

14th

Nem található esemény
Események november -ban

15th

Nem található esemény
Események november -ban

16th

Nem található esemény
Események november -ban

17th

Nem található esemény
Események november -ban

18th

Nem található esemény
Események november -ban

19th

Nem található esemény
Események november -ban

20th

Nem található esemény
Események november -ban

21st

Nem található esemény
Események november -ban

22nd

Nem található esemény
Események november -ban

23rd

Nem található esemény
Események november -ban

24th

Nem található esemény
Események november -ban

25th

Nem található esemény
Események november -ban

26th

Nem található esemény
Események november -ban

27th

Nem található esemény
Események november -ban

28th

Nem található esemény
Események november -ban

29th

Nem található esemény
Események november -ban

30th

Nem található esemény
Megszakítás